Päť najfascinujúcejších kultúr z celého sveta

  1. India – Rabari


India je miesto, ktoré očarí myseľ svojou vyfukujúcu spoločnosťou. Kmeň Rabari (často nazývaný Rewari alebo Desai) dodáva tomu čaru ešte viac. Rabari, je kmeň ktorý prišiel z Iránu a prešiel Západnou Indiou. Ich veľké kovové ozdoby a tetovanie sú neuveriteľné. Dámy si zdobia svoje telá nadprirodzenými obrazmi, ktoré sa považujú za okrasné, ale aj náboženské. Pre mužov sú charakteristické drahokami a turbany.

exotika

  1. Barma – Kmeň Kajanov


V kultúre Kajanov sú za obraz dokonalosti považované dlhé agilné krky. Dámy nosia početné kovové krúžky okolo krku a množstvo prstencov sa zvyšuje, keď sa žena stáva vyspelejšou. Tieto ženy nosia na krku až vyše 9 kg kovu.

  1. Papua Nová Guinea – Kmeň Huli


Kmeň v Oceánii, ktorá je domov množstva konvenčných kmeňov. Jeden z nich je Huli. Sú to odvážni bojovníci, ktorí sú známi svojimi nádhernými klobúkmi a metódou maľovania tvári a tiel žltou Ambuou ( svätým bahnom).

  1. Kazachstan – Kazachovia


Ide o polo- nomádsky kmeň, ktorý prechádza cez hory a údolia Kazachstanu od 15. storočia. Sú príbuzní Mongolov a iných migrujúcich kmeňov strednej Ázie. Popri divokých poníkoch, na ktorých sa vozia je ďalším výrazným zvykom Kazachov naháňanie vtákov.

  1. Etiópia – Mursi


Kmeň, s menej ako 10 000 jedincami z juhozápadnej Etiópie – Mursi je známy pre pery, dámske pery. Vkladajú si do nich obrovské platničky, ktoré sú obrazom spoločenskej dospelosti a potenciálnej plodnosti. Vo veku 15 alebo 16 rokov má mladá dáma prepichnutú spodnú peru. Zväčšujú si to kovanie až na pery s priemerom minimálne 12 cm.

barma

Existuje mnoho dôvodov, prečo je cestovanie návykové. Dozvedieť sa a nebodaj vidieť na vlastné oči tieto kultúry musí byť veľmi obohacujúci zážitok. Predsa len o niečom takom sa vieme dozvedieť z kníh, filmov, médií, ale či tak aj naozaj žijú a ako vyzerá ich spoločnosť odhalí naozaj len cestovanie, ktoré dá šancu sa doslova stratiť v alternatívnej kultúre.